JLZ-Zorg: zorg voor iedereen

  

Diensten

 

Logeeropvang:

Onze logeeropvang is een eigen appartement met douche en toilet. Je kan er rustig televisie kijken of naar muziek luisteren en je even terugtrekken als het te druk voor je wordt. Vanuit het appartement heb je uitzicht over ons terrein. Tijdens het kennismakingsgesprek zullen wij samen met jou kijken of je alleen wil slapen of dat er begeleiding aanwezig moet zijn. Je kan mee-eten met ons gezin, alleen eten of samen met een begeleider. Dit kan je op elk moment beslissen. Er kan samen gekookt worden of je kan mee-eten wat de pot schaft. 


Dagbesteding:

Er wordt tijdens de dagbesteding vooral gekeken naar waar de behoefte ligt van de hulpvrager.  Wij kijken samen met jou wat het beste past. We hebben een uitgebreid aanbod. Zo hebben wij onze twee varkens, twee kippen, 4 kwartels, 7 konijnen en de hond.  Ook is er een kas en een moestuin waar je lekker in bezig kan zijn.  Er is dus genoeg te doen buiten. Als je bij ons de straat uit loopt zitten wij zo in het bos en kan je doorlopen naar de hei. Waar we op de prachtige Sallandse heuvelrug uren kunnen wandelen.

Wij hebben ook een binnenruimte waar je kan tekenen, verven, houtbewerken, drummen, poolen etc.

En als je even niets wilt of wil uitrusten kan dit natuurlijk ook. Op een bankje in de tuin of even chillen in de logeerruimte.

Wat wij vooral belangrijk vinden is dat iemand zich veilig en geborgen voelt en zich kan ontwikkelen, zonder druk en stress.

Persoonlijke begeleiding kan ook aan huis gegeven worden.


Kindercoaching:

Opvoeden en opgroeien kan lastig zijn. Wat doe je als jouw kind onzeker is, gepest word, niet lekker in zijn/haar vel zit. Of wat als hij/zij niet luistert, zelf anderen pest of erg brutaal is. Allemaal vragen waar je als ouders tegen aanloopt. En meestal weet je wat te doen en dan komt er een moment dat je het even niet weet en alles al geprobeerd hebt. Dan kan een tip of wat handvatten welkom zijn.

 

Of is er iemand ziek/ gehandicapt in het gezin of is er door andere omstandigheden even weinig aandacht. Kinderen laten niet altijd zien wat ze voelen. En praten is soms ook moeilijk. Door samen met de dieren te zijn en ze verzorgen kan je tot een ontspannen gesprek komen en kijken wat er speelt. Ook maak ik gebruik van materialen en spellen.

Soms hebben kinderen ook wat moeite in de sociale omgang. Ik verzorg ook sociale vaardigheidstraining. Dit kan zowel in een groep als individueel

Want uiteindelijk wil je als ouder dat jouw kind lacht, speelt en gelukkig is.


Mediation:

Bij mediation denken mensen al snel alleen aan echtscheidingen. Maar je kan ook een conflict ervaren op het werk, met de school van jouw kinderen, de buren, familie of met jouw puberende of volwassen kinderen. Niemand houdt van een conflict maar als je er eenmaal inzit kom je er soms niet meer uit samen. Dan kan een onafhankelijke partij helpen om het conflict op te lossen en naar elkaar te luisteren. Want vaak als je echt luistert hoor je pas wat de ander zegt. 

Ik heb een opleiding tot familiemediator en heb tot december 2017 binnen mijn organisatie vooral mediation gesprekken gevoerd met ouders in een complexe scheiding. Ik heb mij voornamelijk toegelegd op het opstellen van ouderschapsplannen en het bevorderen van de communicatie. Ik heb bewust gekozen om mij  niet te richten op de financiële afwikkeling van de scheiding en raad ouders dan ook aan hiermee naar een financieel adviseur te gaan of dit gezamenlijk bij een advocaat te laten uitrekenen.

Waarom mediation: Mediation is een middel om er samen uit te komen en met elkaar het ouderschap aan te gaan. Terwijl ouders in de rechtbank snel tegenover elkaar komen te staan. Ook zijn advocaten een dure manier om te scheiden. Je bent vaak meer geld kwijt en het levert meer stress op. Wat niet ten goede komt aan de onderlinge relatie en aan de kinderen.
 

 

 

Configureer deze downloadwidget